Graffiti a street art v Brně - Zacpalová, Petra (2007)
Práce je zaměřena na rozbor graffiti vznikajících v rámci subkultury mladých mužů - writerů. Vizuální složka graffiti je analyzována ve svém kulturním kontextu - v souvislosti s hodnotami, přesvědčeními a normami, kterými se writeři řídí a zároveň je rozvíjejí. Zobrazení zařazovaná do kategorie "street art" jsou zkoumána ve vztahu k tvorbě graffiti. Problematika je studována na příkladu města Brna.