Návrh, realizace a hodnocení projektu "Mediální výchova na základních školách - tištěná média" - Foffová, Jana, 1982- (2007)
Práce se zabývá tématem možností mediální výchovy na základních školách. Teoretická část práce poukazuje na význam médií v současné společnosti, v životě jednotlivců - zejména dětí a dospívajících. Dále vymezuje pojmy mediální gramotnost a mediální výchova, nastiňuje stěžejní témata výuky o médiích, možné způsoby realizace a metody mediální výchovy. Zároveň zasazuje koncept mediální výchovy do kontextu české vzdělávací oblasti. Aplikační část práce obsahuje návrh vzdělávacího projektu "Mediální výchova na základních školách - tištěná média", popis průběhu jeho realizace a vyhodnocení úspěšnosti a využitelnosti projektu. Projekt je navržen pro potřeby českého základního školství. Sestává ze šesti na sebe navazujících lekcí a jeho hlavním cílem je seznámit žáky s některými základními principy fungování mediální sféry, posílit jejich mediální gramotnost a především v nich vzbudit zájem o další poznávání médií