Kazatelna ve farním kostele v Konici - Pirochtová, Antonina (2007)
Bakalářská práce, Kazatelna ve farním kostele v Konici, zkoumá původní vzhled a umístění kazatelny, dataci a autorství. Práce na konické kazatelně není doložena písemně, je o ní jen zmínka v zápisem místního opata. Zápis však neuvádí ani autora, vzhled či dataci, to vyvozujeme pouze z písemných dokladů, které existují ke kazatelně na Sv. Kopečku.