Kostel Nejsvětější Trojice ve Fulneku - Nováková, Lada (2007)
Předkládaná diplomová práce se pokouší o komplexní pohled na tuto významnou památku, jakožto i o shrnutí dosavadního stavu poznání, odborné literatury a zjištěného archivního materiálu. Práce předkládá uměleckohistorický rozbor jednotlivých uměleckých děl, detailněji se pak zaobírá podmínkami vzniku díla a především malířskou a sochařskou výzdobou chrámu, pozornost je však věnována i architektonické stránce a pozdějším zásahům do této památky a pozůstatkům starší chrámové stavby. Farní kostel Nejsvětější Trojice je nedílnou součástí většího celku staveb a tak tedy zkoumání historie a stavebního vývoje kostela není možné, vzhledem k nepopiratelným souvislostem, pominout i ostatní budovy kláštera a alespoň nastínit dějiny konventu a stavebnímu vývoji klášterního komplexu. Hlavním předmětem zájmu zde ovšem zůstává samotná barokní podoba kláštera, respektive farního kostela, přiléhajícího ke konventu a jeho bohatá malířská a sochařská výzdoba.