On conceptual synonymy (A Case Study) - Buršíková, Sylva (2007)
Cílem této diplomové práce bylo vytvořit srovnávací analýzu sloves decline, refuse a reject. Tato slovesa jsou koncepční (kognitivní) synonyma, na kterých jsem ukázala, jakým způsobem lze analyzovat koncepční synonyma obecně. Táto práce byla také zaměřena na vypracování přehledu rozdílů ve významu daných sloves. Tímto by mohla být užitečná i pro studenty a nerodilé mluvčí anglického jazyka při výběru vhodného slovesa ze skupiny daných synonym v konkrétních situacích. Práce se opírá o široké spektrum jazykovědné literatury a jako zdroje jsou použity slovníky anglického jazyka, slovníky anglických synonym a také Britský Národní Korpus (BNC)