Encuentro de dos mundos. La reflexión del pensamiento europeo en la actitud de los espaňoles hacia las naciones indígenas de América Latina durante la conquista (en ejemplos concretos) - Augustinová, Barbora; Strmisková, Monika, 1969-; Masarykova univerzita. Ústav románských jazyků a literatur (2006)
Tématem diplomové práce je "střetnutí dvou světů", domorodých civilizací Střední a Jižní Ameriky (zejména Mayů, Aztéků a Inků) a civilizace evropské, během období dobývání velkých říší. Práce má úvodní část, která je zároveň stručnou základní charakteristikou některých prvků tří nejznámějších předkolumbovkých kultur (Mayové, Aztékové, Inkové). Jádrem druhé části je střet mezi oběma zmíněnými civilizacemi, zobrazený na konkrétních příkladech
The Theme of the Diploma work is the "Encounter between two Worlds", the Indigenous Civilizations of Mesoamerica and the South America (especially Mayas, Aztecas, Incas) and the European Civilization, during the Conquest of the grand Empires. The Work has the Introductory part, which is also the brief basic Characteristics of some Elements of the three best known precolombine Cultures (Mayas, Aztecas, Incas). The Substance of the second Part is the Appointment between the two Civilizations represented on concrete Examples
Vedoucí práce: Monika Strmisková
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006
Keywords: domorodci; Indiáni Jižní Ameriky; Indiáni Střední Ameriky; osídlování -- Jižní Amerika; osídlování -- Střední Amerika; západní civilizace; Indians of Central America; Indians of South America; indigenous peoples; land settlement; western civilization; bakalářské práce; bachelor's theses