Oltářní obrazy Jana Quirina Jahna (1739-1802) - Gordon, Jiří (2007)
V práci se zabývám oltářními obrazy Jana Quirina Jahna, umělce přechodového období doznívajícího rokoka a nastupujícího klasicizmu. Po obecném úvodu, charakterizujícím oltářní malbu druhé poloviny 18. století, následují životopisná data a okolnosti, které ovlivnily malířovu tvorbu v dobovém kontextu. Kapitola věnovaná oltářním obrazům je chronologicky řazena dle vzniku jednotlivých děl s přihlédnutím k jejich lokaci, atribuci, ikonografickému a slohovému rozboru.