Masopustní a hodová obchůzka v Uherském Hradišti - Sadech - Surá, Anna (2007)
Hodové slavnosti na Uherskohradišťsku jsou nejdůležitější událostí v obci. Svou intenzitou jsou srovnatelné s masopustními obchůzkami. Cílem práce bylo zaznamenat průběh hodových slavností a masopustní obchůzky v současnosti. První kapitola je zaměřena na historii a kulturní život v obci. Tato kapitola vychází částečně z poznatků sepsaných M. Zemkem, z větší části se opírá o terénní výzkum. Další kapitoly popisují průběh masopustní a hodové obchůzky s přihlédnutím na účastníky těchto událostí.