Extatická postava od Adrieny Šimotové. Oltář v kostele sv. Anny na Starém Městě v Praze - Meistrová, Helena (2007)
Předmětem bakalářské práce je dílo od Adrieny Šimotové „Extatická postava“, které bylo v roce 2004 použito pro nový symbolický oltář kostela sv. Anny na Starém Městě v Praze. Snažím se postihnout vznik díla i následnou instalaci, která spočívá ve skloubení historického, původně sakrálního, prostoru a současného umění. Velkou pozornost věnuji zejména námětu a nově nabyté symbolické funkci díla.