Poutě v Mořkově, Hodslavicích a Veřovicích na Novojičínsku - Mičková, Zuzana (2007)
Bakalářská práce shrnuje informace o poutích v sousedících obcích Mořkov, Hodslavice a Veřovice na Novojičínsku, které jsou zde konány za účelem oslavy patrimonia místních kostelů. Na základě výpovědi respondentů z jednotlivých obcí je zde sestaven přehled průběhu poutí od příprav až po samotný slavnostní den jak v minulosti, tj. cca od 30. do 50. let 20. století, tak v současnosti.