Robespierre saisi par le théâtre - traduction et analyse stylistique - Spasova, Valerie (2007)
Bakalářská práce Robespierre saisi par le théâtre - traduction et analyse stylistique se skládá ze dvou částí. V první, praktické části je originální francouzský text přeložen do českého jazyka. Druhá část, zaměřená analyticky je dále členěna do tří kapitol - obecné pojednání o stylu, syntaktický rozbor francouzského textu a lexikálně-srovnávací rozbor