La diáspora judía en España durante el reinado de los Reyes Católicos - Galovská, Lenka, 1982- (2007)
Práce se zabývá židovskou otázkou ve Španělsku. Stručný nástin dějin diaspory do nástupu Katolických Králů a životní podmínky a sociokulturní vztahy v 15. století jsou obsahem první části. Druhá část ze zabývá problémem vyhnání židů, nastiňuje možné příčiny a důsledky tohoto aktu