Deutsche Jugendsprache der Gegenwart - Janíček, Vojtěch (2007)
Práce analyzuje postavení a znaky současného jazyka mládeže v německém jazykovém prostoru. V první části práce je nastíněn historický vývoj bádání, dnešní psychologizující přístupy, obraz v odborné literatuře a možnosti sociolingvistického přístupu. Druhá část se zabývá popisem výzkumu jazyka, který byl proveden při internetovém fóru „Schulhofchat“.