E-maily jako lexikografický pramen - Čechová, Magdaléna (2007)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, zda může být soukromá e-mailová korespondence mladých lidí dobrým lexikografickým pramenem pro budoucí výkladové slovníky. Z analyzovaného vzorku e-mailů jsme excerpovali lexémy, které nepojímají dosavadní výkladové slovníky, následně jsme tyto lexémy klasifikovali, charakterizovali a zhodnotili jsme jejich vhodnost pro lexikografické zachycení. Také jsme sledovali, do jaké míry pojímají slovní zásobu užívanou mladými lidmi v e-mailové komunikaci současné výkladové slovníky standardní a substandardní češtiny