Faktory ovlivňující zakládání a rozvoj malého a středního podniku - Dvořáček, Radek (2008)
Předmětem Diplomové práce s názvem „Faktory ovlivňující zakládání a rozvoj malého a středního podniku“ je popis a analýza základních determinant, které ovlivňují podnikatelskou činnost malých a středních podniků. První část diplomové práce tvoří úvod do problematiky malých a středních podniků, kdy definuji specifické rysy těchto podniků, jejich výhody a nevýhody oproti velkým podnikům a poukazuji na jejich význam pro národní hospodářství. Dále přináším základní přehled právních, ekonomických a dalších společenských faktorů, které mají vliv nejen při zakládání, ale i při růstu podniku.