Zpovídat brněnskou kulturu Interview v Rovnosti a Metropolisu - Šmikmátor, Jan (2008)
Cílem práce je představit výrazné umělecké osobnosti, které autor zpovídal v posledních dvou letech během svého působení v kulturní rubrice Brněnského deníku Rovnost. Tato představení jsou realizována prostřednictvím interview, která vyšla jednak v Rovnosti a jednak v kulturním magazínu Metropolis. Zároveň autor srovná rozdílné přístupy při tvorbě interview pro regionální deník a bezplatný kulturní magazín, tedy periodika s různými druhy publika a vydavatelskými záměry.