Verwandlungen von Tawada Yoko - Paseková, Hana (2007)
Diplomová práce pojednává o současné německy píšící autorce japonského původu Tawadě Yōko, snaží se o zachycení vlivu západního prostředí na osobnost této literátky vzhledem k její svobodné volbě života a tvorby v evropské společnosti. Analýza vybraných próz z hlediska problémů vzájemného porozumění Asie a Evropy, z hlediska proměn v Tawadině literární tvorbě a jejím literárním jazyce.