Nářeční slovník starší generace obce Hodslavice - Vašinová, Michaela (2007)
Základem mé bakalářské práce je nářeční slovník starší generace obce Hodslavice. Slovník obsahuje hesla ze čtyř oblastí lidského života: rodina, domácnost, hospodářství a zvyky a tradice. Práce obsahuje stručnou historii a nářeční charakteristiku obce Hodslavice a analýzu vybraných slov ze sestaveného slovníku.