Otazníky nad knihou Boženy Neumannové Byla jsem ženou slavného muže - Procházková, Lenka (2007)
Tato bakalářská diplomová práce je zaměřena na analýzu vzpomínkové knihy Boženy Neumanové Byla jsem ženou slavného muže (Brno: Host, 1998), která zaznamenává osmnáct let autorčina společného života se známým spisovatelem S. K. Neumannem. Na základě otevřeného a zcela nekonformního způsobu zpracování těchto vzpomínek vyvstávají nad knihou určité otázky, které prostřednictvím své práce objasňuji. Analýza je založena na čtyřech aspektech: nedokončenost vzpomínek, pravý důvod napsání vzpomínek, rozbor způsobu autorčina zpracování informací a srovnání ústřední knihy se vzpomínkovou knihou Takový byl od Lídy Špačkové, třetí životní družky S. K. Neumanna. Analýza je uzavřena kritickým zhodnocením recenzí na knihu Byla jsem ženou slavného muže.