Josef Gočár a Hradec Králové - Singerová, Veronika (2007)
Práce se snaží přehledně shrnout poznatky týkající se tvorby architekta Josefa Gočára pro město Hradec Králové na počátku 20. století. Text je rozdělen na dvě hlavní části. První část se pokouší stručně přiblížit některé dobové vlivy a události, jež sehrály důležitou roli při královéhradeckém stavebním vývoji, a tedy i při Gočárově práci pro město. Druhá část je věnovaná samotné osobě architekta a jeho realizovaným i nerealizovaným královéhradeckým projektům.