Srovnání výskytu stresorů percipovaných žáky běžných základních škol a žáky základních škol zapojených do projektu Zdravá škola - Poliaková, Hana (2007)
V naší práci se zabýváme výskytem stresu a stresorů percipovaných žáky běžné základní školy a školy zapojené do projektu Zdravá škola. Dále je porovnána intenzita stresu a výskyt stresorů mezi žáky a žákyněmi jednotlivých škol, tj. běžné základní školy a zdravé základní školy. Intenzita stresu pociťovaného žáky základních škol je měřena pomocí Dotazníku fyziologických, emocionálních a behaviorálních příznaků stresu pro mládež (Test stresu), stresory percipované žáky základních škol jsou zjišťovány Dotazníkem stresorů. Srovnání intenzity stresu a výskytu stresorů jsou přehledně uvedeny v tabulkách a grafech a dále diskutovány. Oba administrované dotazníky jsou uvedeny v příloze.