Orgány ochrany veřejného zájmu (Nejvyšší kontrolní úřad a Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových) - Čížek, Kamil (2008)
V práci jsem charakterizoval dvě instituce ochrany veřejného zájmu, Nejvyšší kontrolní úřad a Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Důraz je kladen na činnost obou úřadů z pohledu platné právní úpravy, mou snahou bylo zachytit celé spektrum jejich úkolů.