Dohled probačního úředníka a probační program dle zákona č. 218/2003 Sb. - Korbáš, Štěpán (2007)
Závěrečná bakalářská práce se zabývá dohledem probačního úředníka a probačním programem. Tato služba se vztahuje částečně i k vědnímu oboru andagogiky, která se zabývá vedením a vzděláváním jedinců, ovšem činnost Probační a mediační služby je vedena spíše v duchu resocializace a pomoci začlenění deviantního jedince zpátky do společnosti. Cílem práce bylo popsat jak funguje činnost Probační a mediační služby.