Zajištění a plnění fiskálních příjmů České republiky orgány Celní správy - Bilík, Libor (2008)
Tématem této bakalářské práce je „Zajištění a plnění fiskálních příjmů České republiky orgány celní správy.“ Tato bakalářská práce je rozdělena do několika kapitol. V úvodu je popsána struktura celní správy, její kompetence a vymezení dle platné legislativy. Druhá kapitola je věnována výběru a správě cla, a to jak před vstupem do EU, tak i po něm. Ve třetí kapitole se věnuji výběru nepřímých daní - dani z přidané hodnoty, a především správě spotřební daně.