Ochrana osobnosti uchazeče o zaměstnání při přijímání do pracovního poměru - Červinková, Petra (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ochrany osobnosti uchazeče o zaměstnání při přijímání do pracovního procesu. Popisuje nejdůležitější právní úpravu dané oblasti jak na národní úrovni tak na úrovni evropské. Dále se zabývá dopady právní úpravy do praxe. Řeší jak zásadu rovného přístupu k zaměstnání a zákazu diskriminace, tak i související ochranu osobních údajů zaměstnance.