Ochrana osobnosti v médiích hyenismus nebo prvek demokracie? - Konečný, Milan (2008)
Práce se snaží zodpovědět otázky, jak je normativně regulována činnost médií. Dokázat, že ač na první pohled stojí právo na svobodu slova a osobnostní práva proti sobě, ve skutečnosti tomu tak není. Praxe v této oblasti nahrazuje obecně formulovanou právní úpravu, která ani nemůže řešit přesné stanovování hranic daných případů v mediálním právu. Vývoj posledních let nám ukazuje silné i slabé stránky normativních systémů, které se prolínají mediálním světem.