Žánry v tištěných médiích žánr feature : soubor textů o lidech ohrožených sociálním vyloučením - Hrdá, Veronika (2008)
Tato bakalářská práce analyzuje žurnalististický žánr feature a aplikaci žánru v českých tištěných médiích. Kromě teoretické analýzy autorka představuje své vlastní feature s reflexemi zaměřenými na stylistický rozbor a kontext jejich vzniku. Feature je v české mediální krajině poměrně nový žánr a stále hledá postavení mezi ostatními žánry. Autorka dále vysvětluje základní pojmy související s termínem sociální exkluze. Ve druhé části práce představuje šest příkladů feature o lidech ohrožených sociálním vyloučením a poté články stylisticky, gramaticky a eticky analyzuje.