Zelený konzumerismus v lifestylových magazínech pro ženy - Přívarová, Tereza (2008)
Tato bakalářská práce se pokouší metodou kvantitativní obsahové analýzy vybraných titulů lifestylových magazínů popsat odraz trendu environmentálně motivovaných změn spotřeby nazvaných zelený konzumerismus. V teoretické části představujeme koncepty související s lifestylovými časopisy a environmentálně motivovanými změnami spotřeby. Vycházíme především z prací Ulricha Becka a Hany Librové. Zabýváme se tituly Cosmopolitan, Elle, Harper’s Bazaar a Marianne po časové období let 2002 až 2006. Cílem analytické části práce je kvantitativní popis výskytu a významnosti tématu a snaha popsat způsob, jakým o této problematice lifestylové časopisy informují. V dílčích oblastech doplňujeme analýzu kvalitativními postupy.