Státní terorismus Srbska za režimu Slobodana Miloševiće - Prtina, Srdjan, 1981- (2008)
Text analyzuje fenomén „státního terorismu“ Srbska za režimu Slobodana Miloševiće, a to jako součást domácí a/nebo zahraniční politiky. V případě domácího terorismu je pozornost zaměřená na represivní činnost státních institucí vůči politické opozici a etnickým menšinám se zvláštním akcentem na Kosovo, jako oddělný případ. Druhou pozorovanou oblasti je mezinárodní dimenze a účast struktur tajné služby ministerstva vnitra Srbska a Jugoslávské armády v teroristických aktivitách v ozbrojených konfliktech v Chorvatsku a v Bosně a Hercegovině. Autor se pokouší dokázat, že státem kontrolovaný terorismus nebyl v případě Srbska politikou, ale „pouze“ politickým prostředkem k naplnění politických cílů a k udržení se u moci vládnoucí politické elity.