Vývoj rumunské zahraniční politiky od pádu komunismu k evropské integraci - Lasáková, Svatava; Hloušek, Vít, 1977-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2008)
Tato práce pojednává o rozvoji rumunské zahraniční politiky, od pádu komunismu až k evropské integraci. Snaží se analyzovat hlavní trendy rumunské diplomacie 90. let 20. století. Diplomová práce zdůrazňuje regionální spolupráci v regionu Černého moře a v oblasti jihovýchodní Evropy. Úkolem práce je poukázat na četné aktivity rumunské zahraniční politiky na mezinárodní a regionální scéně.
This work is about a development of the Romanian foreign policy, since fall of communism till European integration. It aims for an analysis of main trends in the Romanian diplomacy in the 90s of the 20th century. The diploma paper gives a special attention to a regional cooperation in the region of the Black Sea and in the Southeast Europe area. The work wants to point out many activities of the Romanian foreign policy on the international and regional scene.
Vedoucí práce: Vít Hloušek.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: Severoatlantická aliance; Evropská unie; regionální spolupráce; vnitřní politika; zahraniční politika; foreign policy; internal policy; regional cooperation; Rumunsko; Romania; diplomové práce