Komunikace v soudní síni - Jedličková, Lucie (2008)
Proces komunikace se projevuje nejen v běžném životě každého z nás, ale je přítomen i při soudním jednání v soudní síni. Při interakci ve výslechové situaci mezi vyslýchajícím a vyslýchaným dochází ke komunikaci, jejíž probíhání výrazně ovlivňuje celé trestní řízení. Úspěšné provádění výslechu je velkou měrou ovlivněno prácí a osobností soudce. Právě na soudci je, aby rozpoznal lež a skryté náznaky (verbální a neverbální kritéria), kterého mají dovést k poznání pravdy.