Domácí násilí a jeho oběti - Konečná, Šárka (2007)
Diplomová práce se věnuje psychologickým a právním aspektům fenoménu domácího násilí (ve smyslu násilného chování mezi intimními partnery) a problematice jeho obětí. Po vymezení pojmu domácího násilí, jeho specifik a druhů, se zabývá kriminologickými aspekty tohoto jevu, především jeho příčinami a charakteristikou pachatele a oběti tohoto násilí. Následuje podrobná anylýza reflexe domácího násilí v právním řádu České republiky a v závěru zamyšlení nad koncepcí prevence, ochrany oběti a významu formování veřejného mínění ve vztahu k problematice předmětného jevu.