Právo a internet - Borovička, Petr (2007)
Diplomová práce se zabývá vztahem dvou aktuálních fenoménů moderní doby - internetu a práva. Práce je rozdělena do tří částí - v první je podána stručná charakteristika internetu, druhá se věnuje zejména přehledu relevantních právních i neprávních pramenů (zastoupených internetovou etikou). Ve třetím oddílu je podrobněji popsán mechanismus uplatňování jurisdikce v prostředí internetu a zohledněna relevantní judikatura, včetně rozboru Nařízení Rady č. 44/2001 o příslušnosti a uznávání a výkonu soudních rozhodnutí v občanských a obchodních věcech.