Tvorba personální strategie v obchodní organizaci - Macková, Ivona; Lubasová, Alena, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra sociální politiky a sociální práce (2008)
Práce se zabývá zjištěním souvislostí mezi firemní strategií, personální strategií a průběhem personálních činností v obchodní firmě. Jejím cílem je na základě zjištěných skutečností vytvořit novou personální strategii, která by lépe odrážela firemní strategii a také vytyčila směr pro provádění jednotlivých personálních činností. Úvodní část obsahuje základní informace o firmě, jejím vývoji i současné situaci. V teoretické části jsou uvedeny pohledy různých autorů na firemní a personální strategii a průběh jednotlivých personálních činností. V metodologické části jsou stanoveny cíle výzkumu, výzkumné otázky a celkový postup kvalitativního výzkumu. Následuje analýza dat, získaných studiem dokumentů a rozhovory. V samotném závěru je pak na základě zjištěných poznatků i přístupů z teoretické části vytvořen návrh nové personální strategie firmy s doporučením pro uvedení do praxe.
The thesis dwells on finding out connections between the corporate strategy, the personal strategy and the human resources practices process in the business company. The aim is to make a new personal strategy based on ascertained contexts, which would better reflect on the corporate strategy and set out the direction for implementation of particular human resources practices. The first part of the thesis contains basic information about the company, its development as well as contemporary situation. In the theoretical part, there are several authors´ opinions of corporate and personal strategies and human resources practices process mentioned. In the methodological part, there are established aims of the research, research questions and overall plan of the qualitative research. It is followed by analysis of data obtained by study of documents and interviews. At the end, there is a suggestion of the new personal strategy created on principle-ascertained findings as well as theoretical.
Vedoucí práce: Alena Lubasová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: lidský kapitál; personální management; podnikový management; human capital; industrial management; personnel management; diplomové práce