Spolupráce organizací, které se zabývají sanací rodiny v Brně a faktory vlivu na ni působící - Maděřičová, Vendula (2008)
Tématem mé práce je způsob spolupráce organizací zabývající se sanací rodiny v Brně a faktory, které tuto spolupráci ovlivňují. Tuto problematiku jsem zjišťovala u organizací, které provádí sanaci rodiny v Brně. Výzkumná otázka mé práce je: „Jakým způsobem spolupracují organizace zabývající se sanací rodiny v Brně a které faktory a jak tuto spolupráci ovlivňují?“ Zajímá mě tedy jestli organizace, které se zabývají sanací rodiny v Brně spolupracují a pokud ano, jakým způsobem. Dále jestli na tuto spolupráci působí nějaké faktory a také jak tyto faktory spolupráci ovlivňují. Teoretická část mé práce je členěna do pěti kapitol, ve kterých vymezuji hlavní pojmy práce. První kapitola se věnuje rodině, druhá sanaci rodiny. Třetí kapitola pojednává obecně o organizacích, čtvrtá kapitola nastíní spolupráci organizací a její způsoby a konečně pátá kapitola se věnuje síti organizací, které v Brně provádí sanaci rodiny a zároveň jsou předmětem výzkumu jejich spolupráce. Dále následuje empirická část, ve které se věnuji metodice, čili pracovnímu postupu samotného šetření a jeho průběhu, další kapitolou bude analýza zjištěných poznatků a závěr práce.