Struktura a nabídka sociálních služeb pro seniory ve vybrané lokalitě - Jurenková, Marie (2008)
Diplomová práce se věnuje potřebám seniorů a sociálním službám, které se podílí na jejich uspokojování. Základním tématem této práce je hlavní výzkumná otázka, která zní: „Jaké představy mají zástupci zřizovatelů a poskytovatelů sociálních služeb pro seniory ve vybrané lokalitě o potřebách seniorů a jakým způsobem se tyto představy projevují v přístupu ke koncipování a nabídce sociálních služeb pro tuto cílovou skupinu v dané lokalitě?“ Práce je rozdělena do tří následujících celků. První z nich, teoretická část, je zaměřena na seniory a koncept jejich životní situace, na jejich potřeby a na sociální služby a jejich koncipování. V druhé, metodologické části, jsou zdůvodněny postupy výzkumu, třetí, analytická část, interpretuje zjištěné skutečnosti. Na jejich základě je pak v závěru práce zodpovězena hlavní výzkumná otázka.