Intervence ECOWAS v občanské válce v Libérii v letech 1990-1997 - Janků, Linda, 1985- (2008)
Práce se zabývá intervencí organizace ECOWAS s důrazem na zásah prostřednictvím jednotek mírové mise ECOMOG v konfliktu v Libérii v letech 1990-1997. Cílem práce je především zhodnotit, nakolik byla iniciativa ECOWAS úspěšná, a do jaké míry byly její neúspěšné aspekty způsobeny limitujícími faktory, které jsou v práci stanoveny a posuzovány.