Zahraniční politika Velké Británie mezi lety 1989-1990 - Těžký, Lukáš (2008)
Cílem práce je provést analýzu zahraniční politiky Velké Británie v obdbobí mezi lety 1989 a 1990 se zaměřením na oblast střední a východní Evropy. Hypotézou práce je, že přestože Velká Británie byla výrazným aktérem při ukončení autoritářských vlád v Evropě, nebyla příznivcem sjednocení Německa z důvodu ohrožení své pozice politického a hospodářského hegemona v Evropě.