Motivace aktérů participujících na peacekeepingových misích OSN v regionu Střední Ameriky a Karibské oblasti po studené válce - Kuba, Martin (2008)
Tato bakalářská práce je zaměřená na analýzu motivace aktérů particpujících na peacekeepingových operacích v regionu Střední Ameriky a Karibiku. V první části je teoreticky rozebrán koncept národního zájmu, který je podle hypotézy klíčovým motivačním faktorem. Ve druhé části je participace jednotlivých států analyzována právě s ohledem na národní zájem.