Postoje českých relevantních politických stran k vybudování americké protiraketové základny na území České republiky - Mazáková, Petra; Suchý, Petr, 1970-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2008)
Hlavním cílem práce je zmapování debat o možném umístění americké protiraketové základny v ČR a zjištění postojů českých relevantních politických stran k možné participaci ČR na projektu BMD. Hypotézou je tvrzení, že pokud by o otázce spolupráce ČR na výstavbě amerického BMD rozhodovala Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR v aktuálním složení (listopad 2007), ke spolupráci na tomto projektu by s největší pravděpodobností nedošlo.
The main goal of this work is to discover the discussion about the proposed deployment of the U.S. antiballistic missile system base in the Czech Republic and to find out about the relevant Czech political parties' attitudes towards possible participation of the Czech Republic on this project. The main hypothesis is that if the Chamber of Deputies of the Parliament of the Czech Republic was to make decision about the Czech participation on the development of the U.S. BMD system, the conclusion would most likely be dismissive.
Vedoucí práce: Petr Suchý.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008.
Keywords: protiraketová obrana; zahraniční politika; antimissile defence; foreign policy; Česko; Spojené státy americké; Czechia; United States; bakalářské práce