Postoje českých relevantních politických stran k vybudování americké protiraketové základny na území České republiky - Mazáková, Petra (2008)
Hlavním cílem práce je zmapování debat o možném umístění americké protiraketové základny v ČR a zjištění postojů českých relevantních politických stran k možné participaci ČR na projektu BMD. Hypotézou je tvrzení, že pokud by o otázce spolupráce ČR na výstavbě amerického BMD rozhodovala Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR v aktuálním složení (listopad 2007), ke spolupráci na tomto projektu by s největší pravděpodobností nedošlo.