Efektivita neutrality jako bezpečnostní strategie v komparativní perspektivě: případ Švédska a Švýcarska - Matyáš, Jan (2008)
Tématem bakalářské práce Efektivita neutrality jako bezpečnostní strategie v komparativní perspektivě: případ Švédska a Švýcarska je porovnání bezpečnostních strategií neangažovaného Švédska a neutrálního Švýcarska z hlediska efektivity. V úvodu autor přibližuje koncept neutrality jako bezpečnostní strategie, v další části se pak zaměřuje na bezpečnostní strategie obou států a jejich komparaci.