Vývoj česko-německých vztahů po roce 1989 - Sochora, Tomáš (2008)
Bakalářská práce se zabývá politickým vývojem česko-německých vztahů po roce 1989. Největší prostor je věnován společnému vyrovnávání se s minulostí. Zvláštní pozornost je proto zameřena na Česko-německou deklaraci z roku 1997. Autor se snaží oveřit hypotézu, že Česko-německá deklarace znamenala určitý posun v rámci společných vztahů obou zemí a pomohla jejich dalšímu vývoji.