Postsovětské organizované kriminální skupiny v Ruské federaci - Šmíd, Tomáš, 1979- (2008)
Diseratční práce se zabývá problematikou organizovaného zločinu se zaměřěním na situaci v Ruské federaci. Konkrétněji zkoumá problematiku organizovaných kriminálních skupin postsovětského původu, které působí na území Ruska. Soustředí se na jejich typologizaci a fakt, zda jsou či nejsou schopny ovlivňovat politický a hospodářský život země.