Fenomén exlibris na příkladu sběratele Mojmíra Helceleta a sbírky exlibris v Moravské galerii v Brně - Ňorková, Markéta (2007)
Cílem diplomové práce bylo přiblížit obsahově velmi bohaté, avšak málo známé téma knižních značek, a to především na příkladu sbírky exlibris oddělení grafického designu Moravské galerie v Brně, úzce propojené s osobností brněnského sběratele umění Mojmíra Helceleta (1879-1959), jednoho ze zakladatelů české exlibristické tradice