Textilní sbírky Historického muzea Národního muzea - současný stav, problémy, výhledy - Outratová, Kristina, 1979- (2007)
Tato bakalářská práce je věnována otázkám sbírkotvorných aktivit Národního muzea. Konkrétně Historického muzea jako celku s bližším zaměřením na tato oddělení: Oddělení starších českých dějin, Divadelní oddělení a Oddělení dějin tělesné výchovy a sportu. Úvodní část představuje základní dokumenty, které stanovují výchozí situaci a zásadně ovlivňují podmínky, za kterých sbírkotvorná činnost muzea a jeho zde představovaných složek probíhá. Samostatná kapitola je věnována Historickému muzeu, jeho specifické situaci a současným problémům. Je zde vyjádřena potřeba tyto problémy řešit. Ústřední část je rozdělena do tří kapitol, z nichž každá je věnovaná jednomu ze sledovaných oddělení. V závěru jsou pak shrnuty zjištěná fakta, pojmenovány problémy a naznačeny možné cesty vedoucí k jejich vyřešení. Přílohy tvoří kompletní seznamy získaných položek a obrazové přílohy