Sběratelství knoflíků a katalog sbírky britských vojenských knoflíků - Čereba, Vladimír (2007)
Tato práce je katalogem sbírky britských vojenských knoflíků, zahrnující sbírkové předměty jenž se staly její součástí od 31.8. 2004 do 17. 10. 2007. Katalog doplňuje obecná část pojednávající o sběratelství knoflíků, vznik a vývoj sbírky, sbírkotvorný plán, určování a popis sbírkových předmětů, péči o sbírkové předměty a popis použitých postupů při zpracování katalogu. Na textovou část navazuje obrazová s fotografiemi vybraných sbírkových předmětů. Příloha obsahuje obrázky doplňující obecnou textovou část práce a vyobrazení uniforem Britské armády s příslušnými knoflíky