Historické sbírky Muzea východních Čech v Hradci Králové - Mikušíková, Kateřina (2007)
Bakalářská práce pojednává o historických sbírkách Muzea východních Čech v Hradci Králové (dále jen MVČ v HK). Nejdříve je zde nastíněn vznik muzea a sbírek a jejich vývoj až do současnosti. Další část se věnuje současnému uspořádání historických sbírek v rámci tématických a materiálových fondů. Jedna kapitola je také věnována Společenskovědní knihovně MVČ v HK, která vzniká brzy po založení muzea a spolu se svou čítárnou se podílí na kulturní osvětě veřejnosti. Poslední kapitola se zabývá nakládáním se sbírkou, to znamená akvizicí, uložením a ochranou sbírkových předmětů a jejich inventarizací.