Moderní tanec a jeho využití v praxi - Pokorná, Zuzana (2007)
Bakalářská práce pojednává o významu moderního tance a jeho využití v praxi. Zabývá se jeho technikami, působením pedagoga na žáka, procesem ztvárnění příběhu tancem. V každé kapitole je popsána jedna z mnoha technik používaná v moderním tanci a ve shrnutí je vysvětleno, jak se daná technika trénuje v praxi.