Archeologie v expozicích Moravského zemského muzea, Jihomoravského muzea ve Znojmě, Regionálního muzea v Mikulově, Masarykova muzea v Hodoníně, Vlastivědného muzea v Olomouci, Muzea Těšínska, Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně a Slováckého muzea v Uherském Hradišti - Kraus, Radek, 1975- (2007)
Tato bakalářská práce se zabývá stavem vybraných archeologických expozicích v těchto muzeích: Moravské zemské muzeum a Pavilon Anthropos, Jihomoravské muzeum ve Znojmě, Masarykovo muzeum v Hodoníně (Velkomoravské Mikulčice), Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, Vlastivědné muzeum v Olomouci a Muzeum Těšínska. Cílem práce je hodnocení a dokumentace vybrané expozice pro stránce: umístění (budovy), dispozice (exteriér), stav vybavení, informační zdroje pro návštěvníky. Přílohy obsahují dokumentační materiál - digitální fotografie s popis jednotlivých kladů či záporů hodnocených expozic